“Creatura” i “La Función” triomfen a la vuitena edició del Calella Film Festival

0
218

“La función” s’ha endut la llopa a millor pel·lícula Low Budget i “Vadio” ha triomfat amb els premis a millor actriu, millor actor i millor director.

“Creatura”, rodada al Maresme, ha estat premiada com a millor pel·lícula i millor guió de la secció Creative Rosebud

“AveMaria”, del director calellenc Pol Mansachs, premi del públic i millor actriu al Calella Film Festival

El debut del director calellenc Pol Mansachs al Calella Film Festival ha estat envejable. La seva òpera prima, “AveMaria”, ha guanyat dues estatuetes de la llopa: el premi del públic -va ser de les que va omplir la sala- i també el de millor actriu per Daniela Brown.

“Creatura”, el segon film d’Elena Martín i rodat en part al Maresme, ha estat una altra de les triomfadores del festival de cinema calellenc, obtenint el premi a millor pel·lícula a la secció Creative Rosebud i a millor guió per Elena Martín i Clara Roquet. El trencador cineasta banyolí Albert Serra ha entregat la llopa a Martín en un acte simbòlic, en el qual la directora catalana ha destacat que “Creatura és un projecte que hem tractat amb molta delicadesa”. La productora del film, Ariadna Dot, ha afirmat que “la major part del rodatge es va fer al Maresme, i per l’equip de la pel·lícula guanyar aquest premi al festival del Maresme és com tornar a casa i tancar un cicle”.

La portuguesa “Vadio” és la que més premis ha obtingut, tots ells també a la categoria Creative Rosebud: millor director per Simão Cayatte, millor actriu per Joana Santos i millor actor per Rúben Simões, qui va assistir a la gala i es va autoentregar el guardó en un curiós moment que el mateix actor no s’esperava. “Anómico” tanca els premis de la secció amb el de millor guió original per Andrés Beltrán Nossa.

A la categoria Low Budget, és a dir, de films de menys de 500 mil euros de pressupost, la millor pel·lícula ha estat “La función”Maxim Akbarov s’ha endut el de millor director per “Steppe”Peter Callahan ha estat guardonat com a millor actor per “Out and about” i el millor guió l’han obtingut Oscar Montón, Tirso Calero i Begoña Soler per “Quan no acaba la nit”.

El jurat està encapçalat, com és tradicional, per l’actor calellenc Juli Fàbregas, que ha format equip amb actors, guionistes, directors i periodistes com són Enrique García Atralla, Cristina Clemente, Paul Urkijo Alijo, Cristina Genebat, Marc Angelet, Mar Abascal, Iñaki Miramón, Amparo Larrañaga i Sergi Pompermayer.

La gala ha finalitzat amb la projecció de “Pacifiction”, la pel·lícula amb més èxit d’Albert Serra, premiada amb dos Cèsar del cinema francès.

Font: www.calella.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here