Star Wars serà el tema central del Calella Film Festival

0
106

El passat 4 de Maig, Dia Internacional d’Star Wars, el Calella Film Festival, el Festival de Cinema del Maresme, va anunciar que el tema central de la seva edició d’aquest any 2024 serà l’univers creat per George Lucas. Del 2 al 9 de novembre, Calella es convertirà en un planeta llunyà on les tropes rebels lluitaran contra l’Imperi de Darth Vader i l’Emperador Palpatine.

El 4 de Maig va ser el Dia Internacional d’aquesta saga cinematogràfica perquè el missatge “May the force be with you” (“Que la Força t’acompanyi”, en la traducció al català) fonèticament es molt semblant en anglès a “May the 4th”, la manera com es diu la data en el món anglosaxó.

L’organització ha preparat un seguit d’activats per convocar els fans d’Star Wars a Calella. El dia 2, inauguració del Festival, serà un dia de trobada per als seguidors de la saga de ciència ficció. L’entitat Star Wars Catalunya prepara una desfilada de fans amb uniforme pels carrers de Cale lla i moltes més sorpreses.

“Star Wars Catalunya” és el club de fans més important de casa nostra i treballa per recaptar fons per a infants amb problemes de salut. Col·laboren amb projectes com Miradas que hablan (duplicació del gen MECP2); ENACH (Malalties neurodegeneratives per acumulació de ferro al cervell); o al Projecte Pol (hiperglicinèmia no cetòsica).

Els alumnes de l’Institut Euclídes de Pineda de Mar que estudien cinenatografia han preparat unes fotografies on situ e n a Calella diversos esdeveniments de l’univers d’Star Wars i que es podran veure exposa de s a la sala Mozart , seu central del Festival de Cinema del Maresme. Podeu veure adjunts alguns dels muntatges que han realitzat.

Torna “L’amenaça fantasma”

Aquest 2024, els fans de l’univers Star Wars celebren el 25è aniversari de l’estrena de “L’amenaça fantasma (Episodi I)”, la quarta pel·lícula de la saga encara que cronològicament narra les primeres passes del viatge d’Anakin Skywalker, uns fets que desemboquen en la primera “A new hope” de 1977.

La història de “L’amenaça fantasma” transcorre al desèrtic planeta de Tatooine, on l’aprenent de Jedi Obi Wan Kenobi (Ewan McGregor) i el seu mestre Qui Gon Jinn (Liam Neeson) descobreixen Anakin (Jake Lloyd), un esclau de 9 anys inusualment poderós amb la Força.

“L’amenaça fantasma (Episodi I)” es va estrena r l’any 1999, va suposar la continuïtat després de la primera trilogia , produïda entre 1977 i La productora Lucasfilm ha decidit celebrar aquesta efemèride tornant a estrenar als cinemes “L’amenaça fantasma” en versió original subtitulada el dia 4 de maig.

Disney segueix expandint l’univers de Star Wars i avui dissabte 4 de Maig s’estrena a la plataforma Disney + Històries de l’Imperi ””, el segon lliurament de la sèrie animada que
continua una altra sèrie estrenada el 2022: “ Històries dels Jedi ””. En total, són sis episodis, tots disponibles a la plataforma des del dia de llançament.

Hashtagsashtags:: #STARWARSDAY#STARWARSDAY #MayThe4th#MayThe4th #Calellafilmfestival#Calellafilmfestival

Font: Àlex M Franquet, director de comunicació del Calella Film Festival

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here