Calella Film Festival celebra la tercera edició destacant el paper de la dona al cinema

0
1753

La tercera edició del Calella Film Festival es consolida amb un jurat format per personalitats tant importants com Agustí Villaronga, Jaume Balagueró, Barbara Goenaga i Cristina Campos, entre d’altres.

Aquest matí, l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, el director del Calella Film Festival, Jonathan Ruiz, i el president de l’Associació Rosebud d’Amants del Cinema, Albert Guinart, han presentat la tercera edició del Calella Film Festival, que se celebrarà del 22 de juny a l’1 de juliol. Un cop més, el festival té com a objectiu premiar el talent i l’esforç d’aquells que amb pocs recursos aconsegueixen fer un llargmetratge de qualitat.

Tal i com han explicat el director del Calella Film Festival, Jonathan Ruiz, i el president de l’Associació Rosebud d’Amants del Cinema, Albert Guinart, el festival estarà format per tres seccions competitives, a més d’activitats, cursos i tallers. Com a plat fort del festival s’entregarà el “Premi Low Budget” on han participat més de 100 pel·lícules internacionals i que té com a finalitat premiar produccions de baix cost econòmic i directors emergents. Per altra banda, seguint amb la bona acollida que va tenir en l’edició anterior, els “Creative Rosebud Awards”, on es premiaran produccions que superen el límit econòmic que marca el propi festival i així evitar que quedin fora projectes molt interessants i que continuen sent “low budget”. Per últim, enfocat a un públic més jove, s’entregarà el premi “Límit 48 hores”, on hi participaran curtmetratges enregistrats i editats en tant sols 48 hores. Com a novetat d’enguany, hi participen també alumnes d’escoles de cinema.

El programa del festival va més enllà i també inclou tallers, xerrades, classes d’interpretació, exposicions, col·laboracions amb Calella Ciutat del Bàsquet Català 2017 i amb l’Associació de Comerciants i projeccions de pel·lícules a la fresca. Així mateix, en aquesta edició es vol ressaltar el paper de la dona en el cinema i per això se l’ha anomenat “Women’s Edition”. I per als més atrevits, cal destacar que la projecció de diumenge dia 24 de la pel·lícula “IT” anirà precedida per un túnel del terror.

D’altre banda, l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, ha destacat que el Calella Film Festival “sorgeix de la barreja entre el saber i la passió dels membres de l’Associació Rosebud d’Amants del Cinema”. Ha recordat també que “la millor essència de fer ciutat, és el que fan des del Calella Film Festival, la col·laboració amb el Club Bàsquet Calella i amb l’Associació de Comerciants és la millor essència de la creativitat, l’expertesa i el coneixement i el conjunt de fer ciutat”. Així mateix, com a dona, s’ha mostrat molt contenta de que aquesta tercera edició sigui considerada Women’s Edition.

 

Font: Ajuntament de Calella: www.calella.cat

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here