Bon cinema fet amb pocs recursos

0
2445
  • Calella estrena el primer festival de films ‘low-cost’, que vol ser un referent

  • Els premis es complementen amb tallers i cicles

Presentació de la primera edició del Calella Film Festival amb els responsables i l’alcaldessa, Montserrat Candini i el regidor de Cultura Xavier Arnijas Foto:

TERESA MÁRQUEZCALELLA

La vinculació de Calella amb el cinema no és nova. El veterà i consolidat Festimatge, les recordades i enyorades projeccions a la Sala Mozart o el rodatge recent de 100 metros amb Dani Rovira com a protagonista són alguns dels exemples que mostren que la ciutat i el setè art han tingut una relació profitosa. Per tant, la proposta de l’Associació Rosebud d’Amants del Cinema, amb el suport explícit de l’Ajuntament i de l’Associació Turística de Calella (ATC), de posar en marxa la primera edició del Calella Film Festival arriba en un moment dolç. El festival pretén ser l’aparador, i arribar a esdevenir tot un referent, dels bons films fets per directors amb talent però amb pocs recursos i que, malauradament, no poden competir en igualtat de condicions amb les produccions que no tenen problemes de liquiditat. El certamen, tal com ha recordat el director del festival, Jonathan Ruiz, tindrà tres seccions competitives. “Hem rebut més d’un centenar de films per a la secció principal del Low Cost, de les quals se n’ha fet una selecció que es projectarà a la Sala Mozart, a l’antic Ajuntament i a la guingueta Xiri9 de la platja”, exposa. Les dues altres categories corresponen als premis Rosebud, en què competiran aquells films que no han estat seleccionats en el Low Cost, i el Límit 48 Hores, en què, com el seu nom indica, es poden presentar curtmetratges enregistrats i editats en només dos dies. El 13 de juliol s’anunciaran les pautes per participar-hi i el dia 15 s’haurà d’entregar el film al jurat.

El programa del festival va més enllà i també inclou tallers d’iniciació al cinema, classes de cinema per a espectadors, una festa zombi, projeccions de pel·lícules a la fresca i també diversos cicles que pretenen atraure el major nombre d’espectadors amb títols com els ja clàssics Regreso al futuro o Gremlins, o la innegable picada d’ullet per l’època de l’any i per a una destinació turística com és Calella, que es farà amb el passi de Tiburón a la platja.

Font: El punt avui

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here