I Festival de Cinema de Calella

0
2417

El Festival de Cinema de Calella neix l’any 2015 i la primera edició  serà durant aquest estiu de 2016, concretament del 8 al 16 de juliol. El festival està organitzat per l’Associació Rosebud d’amants del Cinema i és una iniciativa que des d’un primer moment ha estat fortament recolzada tant per l’Associació Turística de Calella com des de l’Ajuntament de calellenc.

Rosebud és una entitat sense ànim de lucre que té com a objectiu la difusió i promoció del cinema, emfatitzant especialment en formar a les noves generacions tant en cultura cinematogràfica com en coneixements tècnics i creatius, amb la finalitat que puguin realitzar en un futur projectes cinematogràfics pels seus propis medis.

El Festival també tocarà àrees formatives, així com d’altres àrees artístiques relacionades, complementant les sessions de cinema amb espectacles musicals o teatrals.

Objectiu

La missió del Festival de Cinema de Calella és convertir-se en un referent tant al Maresme com al nostre país del cinema de qualitat. Aspira a convertir-se en un festival internacional amb seccions competitives que abastin gran part de les àrees artístiques del cinema contemporani.

Categories

Límit 48h: La inscripció es realitzarà el dia 14 de Juliol i el lliurament serà el dia 16 de Juliol, 48h després de la inscripció.

Les sessions de rodatge han de ser realitzades a la ciutat de Calella, o com a mínim mostrar elements de la ciutat en alguna de les seqüències.

Low Cost films: En aquesta secció el jurat del festival, premiarà les millors produccions de l’any en curs, amb pressupostos inferiors als 500.000 euros. Des del festival de Calella tenim el propòsit de donar difusió a aquestes pel·lícules que no han comptat ni amb els recursos d’una gran productora ni amb els de subvencions públiques que any rere any han anat minvant. Hi ha 9 films seleccionats.

Rosebud films: La secció especial Premi Rosebud és la que atorga directament el comissionat del festival a la película més destacada. D’entre  aquelles películes rebudes a concurs i que per un motiu o altre no han pogut concursar a la secció oficial Low Cost. N’hi ha dues.

Entre les activitats complementàries previstes hi ha: Nit Zombie Party, cinema a la fresca, projeccions fora de concurs, classes de cinema peer espectadors, tallers d’iniciació al cinema…

Les projeccions es faran a tres espais: sala Mozart, Ajuntament Vell i a la platja Gran.

Font: www.radiomarina.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here