“Nick” guanya el premi del públic al Calella Film Festival

0
3448

Els 7.000 espectadors que han passat per totes les sessions de cinema i esdeveniments durant el Calella Film Festival tenien la possibilitat de donar el seu vot per una obra en unes urnes dipositades a tal efecte. El recompte final s’ha decantat per “Nick”, una pel·lícula que té el mèrit de ser la primera rodada i desenvolupada íntegrament a Andorra. És la primera cinta que es roda a Andorra en tota la història del país dels Pirineus.

“Nick” ha rebut ja 9 premis internacionals i ha estat en 28 seleccions de festivals de tot el món. Ara pot sumar-hi el premi dels espectadors que ha rebut a Calella.

José Pozo va guanyar un Goya pel llargmetratge d’animació “El Cid”. Pozo és l’impulsor i creador de l’Acadèmia del Cinema d’Andorra. Ell serà el primer president d’aquest organisme que ha de fomentar el diàleg entre els professionals andorrans i l’administració. L’objectiu és crear oportunitats per als professionals del sector audiovisual a Andorra i que no hagin de marxar a Espanya o França per trobar feina.

El director José Pozo ha estat aquests dies a Calella participant al Festival acompanyat de les dues actrius principals de la pel·lícula: Elisabet Terri i la nord-americana Molly Malcolm. En una entrevista per al diari oficial del certamen, el director de “Nick” reconeix que aquest projecte de crear una Acadèmia del Cinema d’Andorra pot ser important per al sector audiovisual andorrà. “Tots els països del món defensen la seva cultura, per petits que siguin, i no res ven millor un país que les seves pel·lícules”, recorda Pozo.

 

Font: Calella Film Festival

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here