Calella presenta un Festival per a autors de pel·lícules amb pocs recursos

0
3068

Calella (Barcelona), 16 juny – Calella ha posat en marxa el “Calella Film Festival”, un certamen que es celebrarà del 8 al 16 de juliol i que té com a objectiu premiar el talent i l’esforç d’aquells que amb pocs recursos aconsegueixin fer un llargmetratge de qualitat.

La idea és premiar el talent i l’esforç d’aquells que amb pocs recursos aconsegueixen fer un llargmetratge, a més de la difusió i promoció del cinema, emfatitzant especialment en la formació de les noves generacions tant en cultura cinematogràfica com en coneixements tècnics i creatius.

L’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, ha destacat que el “Calella Film Festival” complementarà la gran oferta cultural que ja té la ciutat i interactuarà el màxim possible amb les projeccions a la Sala Mozart i el Xiri9 (cinema a la platja), així com amb la resta d’activitats en el entorn del món del cinema.

Per la seva banda, el director del Calella Film Festival, Jonathan Ruiz, ha detallat que el festival estarà format per tres seccions competitives, a més d’activitats, cursos i tallers.

Com a plat fort del festival es lliurarà el “Premi Low-Cost”, en el qual han participat més de cent pel·lícules internacionals i que té com a finalitat premiar produccions de baix cost i directors emergents.

A causa del gran èxit de participació, s’ha volgut concedir un altre premi, anomenat “Premi Rosebud”, en el qual participen tots aquells metratges que no complien les condicions necessàries per participar en la categoria “Low-Cost”.

Finalment, enfocat a un públic més jove, es lliurarà el premi “Límit 48 hores”, en el qual participaran curtmetratges gravats i editats en només 48 hores.

El 13 de juliol s’anunciaran les pautes per participar i el dia 15 s’haurà de fer el lliurament del curt.

En relació a les activitats, el festival inclourà diferents cicles on es podran veure des de clàssics dels anys 80, com “Regreso al futuro” o “The Gremlins”, passant per cinema familiar, pel·lícules premiades en diferents festivals i èxits de taquilla, una “Zombie Party”, tallers d’iniciació al cinema i classes de cinema, entre altres propostes.

Font: La Vanguardia

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here