El Calella Film Festival premia “Dad is Pretty” i “Errementari” com a millors pel·lícules

0
3626

Ahir dissabte es van lliurar a la sala Mozart els premis de l’edició d’enguany del festival. La pel·licula “Dad is Pretty” s’endú un doble palmarès; a la millor pel·lícula i al millor actor.

La gala va començar amb l’actuació d’Atalaya, actriu de la pel·lícula “Abrázame como antes”. Els encarregats de conduir l’acte van ser, com ja és tradició, Juli Fàbregas i Jordi Diaz; no obstant, al ser l’edició dedicada a la dona, també van comptar amb l’ajuda de l’actriu Cristina Brondo.

La primera entrega va ser la del premi a Millor actor. Va donar els premis l’actriu Bárbara Goenaga: en la categoria de Low Budget el va guanyar Myung – Guk Kim per “Dad is pretty” i en la categoria de Creative Rosebud van ser Jason Ritter per “Bitch” i Eduardo Antuña per “Matar a Dios”. Antuña va destacar el bon ambient amb els actors durant el rodatge i les dificultats en el món del cinema.

Mireia Aixalà va entregar els premis al Millor guió. Els guanyadors van ser Steven Sears i Bill Watterson per “Dave Made a Maze” i a Jurgen Ureña per “Abrázame como antes”, en la categoria de Creative Rosebud i Low Budget respectivament.

Després van sol·licitar la presència a l’escenari del director Jaume Balagueró per donar els premis en la categoria de Millor director. Els guardonats van ser Mariana Palka per “Bitch” i David Sousa per “Re-evolution”, qui va expressar la seva il·lusió perquè Jaume Balagueró, un cineasta que sempre ha admirat, li entregués el premi.

Els actors Octavi Pujades i Cristina Campos van pujar a l’escenari per entregar el premi a Millor actriu, que es va endur Itziar Castro per “Matar a Dios” en la categoria de Creative Rosebud. En la categoria Low Budget, les guardonades van ser l’actriu de “Resort Paraiso”, Virginia de Morata, que es va emocionar en fer el seu discurs, i Jimena Franco per “Abrázame como antes”. Va recollir aquest últim premi Atalaya, que va subratllar la importància d’incloure el col·lectiu transexual en qualsevol altra activitat que no sigui la prostitució.

L’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, va atorgar el premi a Millor pel·lícula, que en la categoria Low Budget va anar per a “Dad is Pretty” de Soo-min Park, i en la categoria Creative Rosebud va ser per “Errementari” de Paul Urkijo.

En finalitzar l’entrega de premis, es va fer la projecció de la pel·lícula de cloenda, “La vida lliure”, dirigida per Marc Recha.

Ràdio Calella TV va tenir l’ocasió d’entrevistar al director de cinema català Jaume Balagueró i a l’actor Sergi López. A continuació podeu recuperar la conversa.

 

Font: www.radiocalella.cat

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here