“Pan de Salawal”, premiada com a millor pel·lícula Low Budget del Calella Film Festival

0
1553

Unes 14 pel·lícules han estat projectades durant aquesta setmana al Calella Film Festival sota dos categories diferent: per un costat Low Budget, produccions de cost inferior a 500.000 euros i per altra banda, Creative Rosebud, on competeixen produccions que destaquen per la creativitat i originalitat amb inversió superior als 500.000 euros. A més, també es va repartir el premi al millor guió maresmenc per Josep Santaren i Eloi Tomàs pel seu guió “Concepción”.

La pel·lícula filipina “Pan de Salawal” -que també ha rebut el premi al millor guió- ha estat la més guardonada del Calella Film Festival d’enguany. Competia a la categoria Low Budget i ha coincidit la millor pel·lícula escollida pel públic i pel jurat, a part del millor guió. La seva directora Che Espiritu intervenia en un vídeo enregistrat i es mostrava molt satisfeta.

En la mateixa categoria Low Budget també han estat premiats els actors alemanys Nyamandi Adrian i Jannik Schümann per la cinta “Deine Farbe”, que també s’ha endut el premi a la millor direcció.

L’actriu espanyola, Silvia Acosta, ha rebut la llopa com a millor actriu pel llargmetratge rodat a Sevilla “Una vez más”, que també ha rebut el premi al millor guió Low Budget que ha recollit el guionista Guillermo Rojas. El jurat també ha considerat premiar com a menció a la millor direcció a David Ruiz i Albert València pel llargmetratge català “Sant Martí”.

Per altra banda, en la categoria de Creative Rosebud, la pel·lícula més premiada ha estat la “La família que tu eliges”, aquest llargmetratge nord-americà s’endú la llopa a millor actor per Shia LaBeouf i a la millor direcció per Tyler Nilson i Mike Schwartz. Per altra banda, el film irlandès “Vivarium” s’endú l’estatueta a la millor actriu i la cinta francesa “Las golondrinas de Kabul” gaudeix del premi al millor guió. La millor pel·lícula ha estat “Bacurau”

Per últim, s’ha incorporat enguany un premi dedicat als guionistes que premia per un costat el millor guió original del Maresme, que se l’ha endut el guió de “Concepción”, de Josep Santaren i l’arenyenc Eloi Tomàs, dotat amb un premi de 600 euros que patrocinava el Consorci de Promoció Turística Costa Barcelona-Maresme, organisme administratiu que controla la Maresme Film Comission. També s’ha premiat el millor guió “La viga” de Náyade de Gómez.

 

Font: www.calella.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here