Més de 120 pel·lícules es presenten a la Segona Edició del Calella Film Festival

0
2497

Al festival, que es celebrarà del 24 de juny al 2 de juliol, han arribat pel·lícules d’Alemanya, Itàlia, Xipre, República Txeca i la Xina, entre d’altres.

Aquest matí, l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, i el director del Calella Film Festival, Jonathan Ruiz, han presentat la segona edició del Calella Film Festival, que se celebrarà del 24 de juny al 2 de juliol. Un cop més, el festival té com a objectiu premiar el talent i l’esforç d’aquells que amb pocs recursos aconsegueixen fer un llargmetratge de qualitat.

Tal i com ha explicat el director del Calella Film Festival, Jonathan Ruiz, el festival estarà format per tres seccions competitives, a més d’activitats, cursos i tallers. Com a plat fort del festival s’entregarà el “Premi Low Budget” on han participat més de 120 pel·lícules internacionals i que té com a finalitat premiar produccions de baix cost econòmic i directors emergents. Per altra banda, aquest any s’introdueix una nova secció competitiva, els “Creative Rosebud Awards”, on es premiaran produccions que superen el límit econòmic que marca el propi festival i així evitar que quedin fora projectes molt interessants i que continuen sent “low budget”. Per últim, enfocat a un públic més jove, s’entregarà el premi “Límit 48 hores”, on hi participaran curtmetratges enregistrats i editats en tant sols 48 hores. Com a novetat d’enguany, el guanyador del concurs podrà realitzar un màster de guió i direcció d’actors al Tecnocampus de Mataró.

El programa del festival va més enllà i també inclou tallers d’animació 3D, classes d’interpretació, una festa “Grease” i projeccions de pel·lícules a la fresca, on tindran un especial protagonisme els musicals.

D’altre banda, l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, ha destacat que el Calella Film Festival, tot i comptar només amb dues edicions, representa per a la ciutat un segell de qualitat i ha agraït el compromís dels organitzadors. Ha recordat també que des de l’Ajuntament de Calella s’està treballant en la creació del Calella Film Office i el Calella Film Festival pot contribuir a incrementar durant els propers anys el nombre de pel·lícules rodades a la nostra ciutat: “L’any passat en el conjunt del país es van realitzar 4.040 projeccions filmades sobre municipis del conjunt del país. D’aquests, 6 van ser a Calella com 100 metros o Amics Per Sempre. Si vosaltres voleu podem treballar durant molts anys plegats, ens agrada molt la diversitat cultural”. A més, ha destacat la col·laboració amb altres entitats de la ciutat com és l’ATSOC, amb qui s’ha realitzat un lipdub anomenat “Cale lla land”, que s’estrenarà el dia de la inauguració del festival.

 

Font: www.calella.cat (Ajuntament de Calella) i www.radiocalella.cat

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here